Ρεφλεξολογία

Ρεφλεξολογία

Η ρεφλεξολογία είναι ένας τύπος μασάζ που περιλαμβάνει την εφαρμογή διαφορετικών ποσοτήτων πίεσης στα πόδια, τα χέρια και τα αυτιά.

Βασίζεται σε μια θεωρία ότι αυτά τα μέρη του σώματος συνδέονται με ορισμένα όργανα και συστήματα του σώματος. Οι άνθρωποι που ασκούν αυτήν την τεχνική ονομάζονται ρεφλεξολόγοι.

Οι ρεφλεξολόγοι πιστεύουν ότι η άσκηση πίεσης σε αυτά τα μέρη προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Η ρεφλεξολογία βασίζεται στην αρχαία κινεζική πίστη στο qi (προφέρεται «chee») ή «ζωτική ενέργεια». Σύμφωνα με αυτήν την πεποίθηση, το qi διατρέχει κάθε άτομο. Όταν ένα άτομο αισθάνεται άγχος, το σώμα του μπλοκάρει το τσι.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο σώμα που οδηγεί σε ασθένεια. Η ρεφλεξολογία στοχεύει να διατηρήσει το qi που ρέει μέσα από το σώμα, διατηρώντας το ισορροπημένο και χωρίς ασθένειες.

Στην κινεζική ιατρική, διαφορετικά μέρη του σώματος αντιστοιχούν σε διαφορετικά σημεία πίεσης στο σώμα. Οι ρεφλεξολόγοι χρησιμοποιούν χάρτες αυτών των σημείων στα πόδια, τα χέρια και τα αυτιά για να προσδιορίσουν πού πρέπει να ασκήσουν πίεση.

Πιστεύουν ότι η αφή τους στέλνει ενέργεια που ρέει μέσα από το σώμα ενός ατόμου μέχρι να φτάσει στην περιοχή που χρειάζεται θεραπεία.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν περιορισμένες ενδείξεις ότι η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει:

- μείωση του άγχους
- μείωση του πόνου
- ανυψωτική διάθεση
- βελτίωση της γενικής ευημερίας

Επιπλέον, η ρεφλεξολογία βοηθά να:

- ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα
- ξεπεράσετε τα κρυολογήματα και τις βακτηριακές λοιμώξεις
- ανακάμψετε από προβλήματα στην πλάτη
- ορμονικές ανισορροπίες
- ενισχύθεί η γονιμότητα
- βελτιώθει η πέψη
- ανακουφσει από τον πόνο της αρθρίτιδας
- αντιμετώπιση νευρικών προβλημάτων

Εάν είστε έγκυος, φροντίστε να ενημερώσετε τον ρεφλεξολόγο πριν από τη συνεδρία σας, καθώς ορισμένα σημεία πίεσης στα χέρια και τα πόδια μπορεί να προκαλέσουν συσπάσεις. Εάν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε ρεφλεξολογία για να προκαλέσετε τοκετό, κάντε το μόνο με την έγκριση του γιατρού σας. Υπάρχει κίνδυνος πρόωρης παράδοσης και τα μωρά είναι πιο υγιή εάν γεννηθούν σε 40 εβδομάδες κύησης.
Ρεφλεξολογία
Ρεφλεξολογία

Οι Υπηρεσίες μας

©   All Rights Reserved Privacy Policy